Запазва се принципът на споделената отговорност между държавата и собствениците или ползвателите на животновъдни обекти,

...
Запазва се принципът на споделената отговорност между държавата и собствениците или ползвателите на животновъдни обекти,
Коментари Харесай

Важно за животновъдите: Ускоряват процедурата за обезщетение на засегнати от зарази стопанства

Запазва се правилото на споделената отговорност между държавата и собствениците или ползвателите на животновъдни обекти, посредством налагане на коефициент на редукция върху размера на компенсациите, при неспазване на избрани ветеринарномедицински условия от тяхна страна. С цел навреме ограничение и очистване на зародилите огнища на заразни болести по животните с измененията се понижава размерът на оптималния коефициент на редукция от сегашните 75% до 40%.

 

Също по този начин се редуцират и периодите за осъществяване на епизоотично проучване след удостоверение на заразно заболяване. Това ще докара до навременно издаване на акт за дължимо обезщетение и погашение на дължимите суми за умъртвени животни в засегнатите животновъдни обекти.

 

С промените в Наредбата се трансформират и оптималните размери на обезщетение за обособените типове животни, избрани през 2020 година, като по този метод те ще дават отговор на действителните стопански стойности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР